godmorgon

Hej på er. Maten igår var en riktig jävla besvikelse, 400 kronor åt helvete haha, men jaja vi hade det trevligt iallafall. Erik sover fortfarande men jag vaknade av solen i ansiktet och kan inte somna om nu. Idag ska vi också fira mamma och jag ska göra efterrätten idag också (började redan igår, hoppas den blir mega god) jag delar av mig av receptet sen.


påskafton

Idag är det ju som sagt påskafton och det ska jag och Erik fira med en härlig middag på Mamma Mia, vi hoppas på god mat! Efter det ska vi bara hem och mysa resten av kvällen.
 
Jag är inte riktigt helt klar nu och Erik borde varit här nu för om 30 min ska vi vara inne i stan, shit! Ha en bra påskafton alla, puss och kram!

my new necklace

 

lördag morgon

Idag startade jag dagen med en härlig frulle och en väääldigt trött pojkvän, men som sagt, de lördagar jag jobbar måste jag vara uppe med tuppen!

LCHF hallonpannacotta

 
Igår hade vi som sagt lite påskfirande här hemma med några kompisar, och jag fick uppgiften att göra efterrätten. För första gången gjorde jag en lchf hallonpannacotta som blev ur god! Så jag tänkte dela med mig av receptet.
 
5-6 personer
3 gelatinblad
3 dl grädde
0,5 msk Steviasocker
200g hallon
200g phiadelphiaost
mörk choklad (till dekoration, men ja hade vit choklad)
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och stevia. Lägg på locket och ta bort från spisen. Låt dra med lock ca 10 min.
 
Mixa de halvtinade hallonen med stavmixer. Rör ner philadelphia osten i hallonen. Blanda ordentligt.
 
 
Ta upp gelatinet ur vattnet och krama ur dom. Blanda ner i grädden. När det är gjort, blanda ner hallonblandningen i grädden. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
 
 
Smält chokladen. I micro eller vattenbad. Häll upp den smälta chokladen i en liten sprits och, och spritsa ut chokladen i ett mönster (kolla bilden så fattar ni) på bakplåtspappersklädd plåt.  Ställ i kyl så den stelnar.
 
 
Garnera pannacottan med lite bär och chokladflarn precis innan servering.
 
Det blev som sagt väldigt gott!

Baltic Cup

Jag hade faktiskt med mig kameran så några bilder hann jag klicka av innan vi lämnade det IS kalla ridhuset för lite mat, maten lockar mer kan jag säga. Och visst är den vita ponnyn ur söt?!

Baltic cup

HOLA!! Jag sitter även denna helg på Grevagården och kollar på Baltic Cup med mamma och Erik. Jag hann till och med göra en lchf hallon pannacotta imorse, hoppas den blir god bara!


är ute och letar efter hästar i solen


Göteborg city

Idag spenderade jag dagen i soliga Göteborg med min fins vän Lisa, vi åt lite lunch och kollade runt på lite allt möjligt. På hemvägen köpte vi med oss lite fika och jag kunnade mig en smothie och en brownie med origo fyllning mellan, gud vad god den var! Nu hämtar snart Erik upp mig och jag kommer förmodligen inte öppna datorn något mer idag så jag kan lika gärna säga godnatt nu. 

wonderful morning

Jag börjar med att säga godmorgon! Direkt när jag vaknade gick jag upp och gjorde amerikanska pannkakor till Erik med bacon och lönnsirap, och till mig gjorde jag en ny variant på bananpannkakor med kesella och bär.Det blev otroligt gott!!
 
Jag mosade först en banan och vispade sen i ett ägg och en klick kesella och det blev faktiskt väldigt gott och bra! Tänk på att steka bananpannkakor på ganska låg värme och gör dom små, annars går dom sönder. 

middag hos Glimsveden

 
 
När vi kom hem från gymmet åkte jag, pappa och Erik till Stenstorp för att kolla till bilen (pappas leksak haha) och köpa bananer, den enda anledning till att jag åkte med var för att jag fick övningsköra! Efter det stog maten klar på spisen, tack mamma, och det blev underbar kyckling med färskpotatis, kantarellsås och sparris, otroligt gott! Bra med magert kött också efter träning. 

älskade gym

Är nu påväg hem från gymmet med älskling och idag körde vi (iallafall jag) as hårt, jag ökade med 20kg på benpressen idag!! Jag har också gått och cyklat till och från stallet, bra dag!


summer feelings

1 från net-a-porter.com // 2 från nelly.com // 3 från stylebop.com // 4 från zimmermannwear.com // 5 från target.com.
 
Jag bara ÄLSKAR biklinis med härliga färger och mönster på sommaren när man är solbränd, och åh vad jag bara vill åka utomlands nu och njuta av solen och havet. Jag och Erik ska spara som tusan nu inför sommaren så vi kan dra på en riktigt härlig resa i sommar, och fyfan vad jag längtar! 

färskpasta

Underskatta absolut inte färskpasta, det ser ju inget vidare ut men det är så gott och smidigt att göra, det tar ju 3 minuter. Idag unnade jag mig lite grönsaker med keso, hallumi och färskpasta med mozarella och tomatfyllning, så gott!

TUESDAY

Idag har jag bara legat i soffan och kollat på 90210 och fyfan vad bra den serien är! Nu ska jag göra lite mat och sen ta en promenad till stallet och fixa lite med hästarna, jag som hade lovat mig själv att jag bara skulle ta det lugnt och ligga i sängen hela dagen. Ikväll ska också mitt fluffiga hår bli lite ljusare, slingor på våren är helt klart ett måste och med tanke på att jag klippte mig här om dagen borde det inte bli så slitet denna gången!

våffeldagen

Idag är det ju som sagt våffeldagen och när jag och Erik kom hem från stall stog det färdiga våfflor på bordet, åh så gott! Imorgon jobbar också Erik så jag ska faktiskt ligga hemma ensam hela dagen och bara ta det lugnt, jag ser faktiskt fram emot det! Dock kommer jag nog börja spring omkring ändå för jag har nog en liten adhd varning ibland.

scones

Idag smög jag upp när Erik sov och gjorde scones till honom, är jag inte en av världens snällaste flickvän? Dom var iallafall super goda!!
Nu ligger vi och kollar på Kung fu panda och snart ska jag ta en promenad till stallet för att rida, en bra start på lovet!


i'm so sorry

Shit min uppdatering kan dränka sig i bajs dom senaste dagarna haha. I helgen har jag iallafall varit på Grevagården hela dagarna och kollat på elit häst, nu har jag och Erik precis tagit ett dopp i jacuzzin i solen, så himla skönt! Snart ska vi åka vidare mot Jossan (Eriks syster) för lite mat, det verkligen rockar med lov!!


goooodmorning

Idag är mitt hår helt crazy åt helvete haha, men det duger. Snart ska vi ner till teatern och kolla på konsert när musikesteterna uppträder, en härlig skoldag!


free run 3.0

Åh jag är så sugen på ett par nya träningsskor, det jobbiga är att jag inte kan bestämma mig för vilken färg som är snyggast, det lutar mot dom blåa... men vad tycker ni?


frukosttips

Jag tänkte bara tipsa om en ur god och mättande frukost, ett grovt bröd (i mitt fall surdegsbröd) med keso och bananer på. Det är så gott och mättande till en lång skoldag!

hello there

 
Hej på er! Idag är det snöstorm här i Skövde, som det också varit i några dagar. Om TVÅ veckor är det april och det är fortfarande 10cm snö ute?! Men hur som helst, jag kom precis hem från gymmet och är så slut i benen nu så det är inte sant, och efter gårdagens 3 träningspass är jag idag DÖD i min mage. 

färskpasta

Det ser ju inte så gott ut men ack så smarrigt det är! Det är faktiskt Paolo Robertos färskpasta som man kokar/steker i stekpannan haha, med mozzarella och basilika fyllning, lite ostsås och tomater. Så lätt och så gott!


bloody monday

Åh äckliga måndag och äckliga skola!! Det enda som faktiskt är bra idag är vädret och att jag, Matilda och Linda åt på Bake Off förut haha. Idag blev det iallafall en liten rosa med svarta jeans och mina älskade primeboots ❤ och nu ska jag hem fort som satan och rida lite för jag hinner inte gymma idag för att jag är hemma från skolan vid typ 4 idag (det är inte så jävla rockigt)


wonderful

Hur mysigt är det inte med lite nya fina blommor?! Mitt framtida hus kommer vara bombat med fina blommor, och självklart rosa haha.
Jag lyckades också somna förut till ett True Blood avsnitt så jag kommer väl inte kunna somna ikväll, men eftersom Pia (Eriks mamma) kommer hem ikväll/natt från TVÅ veckor i Thailand så spelar det väl ingen roll för då hinner jag träffa henne också. Och hon kommet bara kolsvart, usch vad avundsjuk jag är!!


Victoria Secret

Åh vad jag bara vill springa runt i en Vs butik och kasta iväg alla mina pengar!!! Visst är den lilla klänningen UR söt?
 
Whatever, imorse vaknade jag tidigt och gjorde amerikanska pannkakor till Erik (frukost på sängen) och vann där med lite extra vuxenpoäng. Efter det låg vi och kollade vi på Hitta Nemo. Nu ska jag iallafall åka upp till skultorp och köpa mig en flötig jävla pizza för det var sjukt längesedan jag åt det (det är okej ibland) och sen ska jag ligga och kolla på film resten av dagen. Puss&kram på er.

döda dom jävlarna

 
Jag säger bara fyfan, FYFAN vad arg, ledsen och irriterad jag blir så dessa människor, ni borde verkligen sitta inne. Om ni är kännsliga borde ni kanske inte titta för det finns riktigt otäcka scener.

5 träingstips

Jag har ju som sagt blivit lite av ett räningsfreak, jag vill äta bra och träna bra, helt enkelt ha en grym hälsa. Så jag tänkte dela med mig lite av olika tips och övningar.
 
1. Det som många gör fel med (även jag, håller på att förbättra mig nu) är att sålänge man inte äter RÄTT mat spelar det ingen roll om hur mycket man går på gymmet för man går inte ner i vikt eller blir "fit", alltså dåligt mat=inget resultat. Kosten är ju trots allt 70%, men man ska fortfarande äta lika mycket och ofta på dagen, min 5 gånger om dan. Saker som är bra för kroppen är tillexempel havregryn, fullkorn (fullkornsbröd/pasta), ägg, kyckling (mycket magert kött), kvarg/keso, avokado, nötter, fisk och såklart frukt och grönsaker. Sånt som är dåligt är tex. vetebröd och vitt mjöl, smågodis, flingor, färdigmat osv.
 
2. Det är bra att äta bröd! Men skippa vitt mjöl och ät surdegsbröd, fullkornsbröd med hela korn eller osötat fullkornsbröd.
 
3. Frukost är det viktigaste målet på dagen och dom som äter bra frukost förbränner mer under dagen och rör mer på sig.
 
4. Om man har uppsvälld mage eller känner sig tjock så an man äta den såkallade "plattmae-maten" och då ska man hålla sig till naturell yoghurt utan socker, mandlar, mycket grönt te, blåbär (inehåller mycket antidocidanter), sparris (bryter ner fett), lax och fullkorn.
 
5. Jag tränkte tipsa om lite bra hemmaövningar för mage och ben och tyvärr har jag inte tid att fixa till bilderna, men men here you go.
Knäböj med lyft, en bra övning som gör tonade muskler, Victoria Secret modellerna gör även denna. Man kan även ha hantlar i händerna för att göra den lite jobbigare. Stå i djup knäböj och när du kommer upp lyfter du vänster armbåge mot höger knä och gör sen tvärtom, upprepa 30 gånger.
 
Liggande rumppress, ligg med knäna uppdragna, spänn mage, rumpa och lår och press upp rumpan och lyft samtidigt benet med flexad fot och upprepa 12 gånger innan du byter ben.
 
Full situps med fällkniv, ligg på rygg med armarna längs sidorna, spänn magen och res dig upp för att nudda tårna med fingrarna. När du sänker dig ner lyfter du samtidigt upp benen och pulsar upp med överkroppen, som en fällkniv. Perfekt träning till magen!

just gotta love it

Hej på er! Jag kom nytt hem från gymmet med Lisa och snart ska jag åka till stallet för att rida, jag håller också på med ett "träningstips inlägg". Nu trottsar jag iallafall mig själv och lägger upp några bilder på mage, ben&rumpa. Jag är inte vid mitt mål än, verkligen inte, men det börjar ta sig! Jag struntar i tråkiga komentarer för jag börjar bli riktigt stolt och jag kämpar varje dag för att komma så nära mitt mål som möjligt.

bilder från taco/mello kvällen

Jag hittade lite mer bilder på Matildas blogg, den borde ni föresten kolla in HÄR, nu ska jag fortsätta jobba med min "skolblogg". Vi har nämligen skapat bloggar i skolan för att lägga upp våra arbeten osv på, dock är det blogspot.com, men om ni har tid och lust att kolla in där heter den lovisaglimsveden.blogspot.com.

frågor om mitt jobb på Glädje

Vart jobbar du och hur fick du jobbet? :)
Jag har redan svarat på denna frågan massor gånger men jag kan svara igen, först hoppade jag in i disken en gång på Glädje när dom hade lite panik. Efter det paroade jag där i 2 veckor och lärde mig massor. Efter det fick jag jobb varje lödaglunch och jobbade varje lördag i nästan ett år, men det blev för mycket så nu jobbar jag bara varannan lördag och hoppar in ibland bara. Så är det de hela har gått till! :)

dagen före fredag

Åh vilken härlig dag det är idag! Ganska kallt men soligt och skönt, jag gjorde nyss iallafall bananpannkakor (perfekt mellanmål) och ligger nu och kollar på Lilla Jönssonligan med Erik haha.


det kommer aldrig va över för mig

 
Håkan levererar alltid, gud så bra han är!

frågor och svar

Vart är den ifrån? Har letat som en tok efter en sån!!
Visst är den snygg! Jag hittade min på VeroModa (sista storleken var xs, snacka om tur!) och den sitter som en smäck. Den finns säkert att beställa hem också :)


black

Jag funderar starkt på att köpa denna jackan imorgon, vad tycker ni?

Men hur som helst, nu ligger jag och älsklingen och kollar på kändishoppet haha. Idag blev det ingen träning så imorgon ska jag köra riktigt hårt. Ni kanske har märkt att jag BARA har mobilbloggat det sista men det är bara för att jag inte har tid att sitta vid datorn, men jag ska bättra mig. Puss&kram.


amerikanska pannkakor

Ibland överträffar jag mig själv, gjorde amerikanska pannkakor till mig och Erik. Att ha keso och skivad frukt på (som kiwi) är hur gott som helst!!!


I LOVE YOU

En härlig lunch med kärleken i mitt liv, solen tittade även fram idag så mina Rayban satt på! Efter det stog gymmet på schemat och ridning, nu är jag helt slut i kroppen men det känns så otroligt skönt att köra slut på kroppen!


GODMORGON

Idag firar jag och Erik 4 månader och han väckte mig precis med frukost på sängen, puss på dig och jag älskar honom så otroligt mycket! Nu ska vi snart till stan för att luncha och gymma, hörs sen.


hallon&jordgubbs cupcakes

Jag och Lisa har precis gjort hallon&jordgubbs cupcakes (kanske inte dom snyggaste, men otroligt goda!) och kollar på Skins. En riktigt bra söndag helt enkelt, och att vi är lediga imorgon gör saken ännu bättre!


mello-kväll

Hej på er! Allt bra? Aja, igår hade vi väldigt trevligt hemma hos Matilda med tacos och så mycket som vi skrek under melodifestivalen!! Jisses, men det var iallafall rätt person som vann, bra Robin!!!! ❤


godmorgon på er

Idag är det som sagt jobb som står på schemat&då är det alltid stora frukostar för att orkar jobba hela dagen. Idag blev det Paulins müsli (kakao och hallon är min favorit) jag la även på färska kordgubbar, och fin krisp med keso och bananer på som är super gott! Efter jobbet ska jag mot Matilda i Töreboda för att ha mello-kväll ikväll, så mysigt!!!


den internationella kvinnodagen

Det är ju som sagt den internationella kvinnodagen idag och då bjöd Erik och Karen oss tjejer i klassen på choklad! & eftersom jag va och gymmade innan skolan unnade jag mig en chokladbit, nu är det lunch som står på schemat.


bananplättar

Jag lyxade till kvällen lite med bannanplättar och kvarg, så himla gott och så smidigt! Nu kommer snart Erik och imorgon ska jag träna på morgonen, det är så skönt och man blir så pigg resten av dagen ❤


jag älskar träning

Jag har precis varit på gymmet och innan det var och köpte Bodylicious (den ska va as bra tydligen) Men nu ska jag hem och äta lite&rida Sunie.


+


The Lumineers

 
 
Otroligt bra, coolt, fantastiskt, underbart, drömmande och härligt. 

Angelica Blick

Jag har aldrig varit ett fan av Angelica Blick direkt, men nu måste jag erkänna, JÄVLAR vad snygg hon är! Satan, sveriges snyggaste brud alltså, och det är så snyggt nu när hon har lite mörkare hår!

HJÄLP MIG

Ska jag behålla den eller inte? Hm...

vardagslyx

Jag slutade som sagt vid halv 12 idag och tog en lunch på stan med pappa efter det, sen tog jag en sväng på stan för att köpa mig en ny bh (ingen passar) och lyckligtvis hittade jag en + en mascara och en väska, väskan är jag verkligen inte säker på om jag ska ha kvar.. MEN nu har jag gosat ner mig i soffan och ska kolla omkring på datorn lite, kram.

lunchar med pappa

Jag slutade vid halv 12 och lunchar nu med pappi, sen ska jag till stan och köpa några väldigt behövliga saker!


tips på träningsapp

Bra att för att få tips på olika övningar till olika kroppsdelar!


motivation

Åh jag blir så jäkla peppad av sånna här bilder på att träna så det inte är sant!! Därför kommer jag säkert spama bloggen med lite sånt här nu, men det är sjukt taggande&peppande och gör så att jag verkligen vill träna mer och pressa skiten ur mig haha! Nu blir det iallafall lite mer träning för min del, pållen väntar, see you later.

lycklig&kär


todays

Slängde på mig en t-shirt från lager idag med svarta jeans (standard) och mina lovely primeboots till det, perfekt vardags outfit och så bekvämt med bara en vanlig t-shirt.

mellanmål

Jag är en sån person som ÄLSKAR att äta mellanmål när jag kommer hem från skolan, jag har alltid gjort och kommer alltid att göra. Idag blev det inte så avanserat som det brukar bli (mest för att det ska se bra ut på bilderna, och för att känna sig lika bra som alla andra som äter sånt haha) men jag ska inte ljuga, jag är lika hysterisk som alla andra med det där att man ska äta nyttig mat osvosvosv. & från och med denna veckan är det INGET onyttigt på 1 månad, det måste jag klara. 
 
Nu ska jag iallafall slå på ett Gossip avsnitt och vänta på mamsen, puss&kram.

godmorgon

Nu ska jag trycka i mig frukosten och åka in till stan för två träningspass, ett på gymmet och idrott (underskatta INTE idrotten i skolan!!!) Vi hör sen.


spenatsoppa och morötter

Gjorde mig precis en underbar spenatsoppa med kvarg i, hallumi, stekta morötter och keso. Man mår så bra när man äter nyttigt och tränar, yes you do!


va snygg i vår&sommar

Jävklar vad snygg denna färgen är, just gotta love it! Den vanliga outfiten (i mitt fall svarta) blir himla snygg med en liten färgklick.

jag dör

Shit är helt slut efter idag!! Ett helkropps pass på gymmet och en lång skoldag tog kol på mig, nu sitter jag vrålhungrig och försöker få tag på pappa så jag kan få skjuts hem, nackdelen med att bo på landet! Men det är bara att bita ihop för nu måste jag till stallet och röra på hästen lite.


freak!

 
 
Jag har aldrig varit såhär insatt i Melodifestivalen som iår!!! Mina favoriter är helt klart Robin och Anton och båda gick ju vidare igår! Jag vet inte riktigt hur många gånger jag röstade på båda två och jag kan inte bestämma mig om vilken jag vill ska vinna hela skiten. Men jaja, nu ska jag och Erik kolla på Johan Falk och försöka sova, det är ju trotts allt måndag imorgon och då MÅSTE jag gymma eftersom jag inte gjort det i helgen, och idag åt jag både Thaimat och en halv pizza, FY LOVISA!

mot stan för att luncha med saknade Lisa

Ni får en snabb outfit-bild, ingen bra men jag slängde på mig en ny från lager 157 som är lång i bak och kort i fram, kommer bli en favorit i sommar!! ❤


vi hälsar godnatt


mello!!

Nu taggar vi andra chansen med nybakade scones, frukt och vanilj kesella!! ❤❤ heja Robin och Anton!


lager 157

Vi har redan hunnit med att springa igenom alla butikerna här och jag har hittat några riktigt balla saker! Nu sitter vi iallafall och käkar, helt okej gott. Ikväll är det melodifestivalen och god mat som gäller, kram på er.


from my instagram

När jag&Erik tryckte i oss Ben&Jerry's idag, det är ju trots allt "flöt fredag" // goooood smoothie // grym dricka till träningen, god också! // bild från stallet.