LCHF hallonpannacotta

 
Igår hade vi som sagt lite påskfirande här hemma med några kompisar, och jag fick uppgiften att göra efterrätten. För första gången gjorde jag en lchf hallonpannacotta som blev ur god! Så jag tänkte dela med mig av receptet.
 
5-6 personer
3 gelatinblad
3 dl grädde
0,5 msk Steviasocker
200g hallon
200g phiadelphiaost
mörk choklad (till dekoration, men ja hade vit choklad)
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och stevia. Lägg på locket och ta bort från spisen. Låt dra med lock ca 10 min.
 
Mixa de halvtinade hallonen med stavmixer. Rör ner philadelphia osten i hallonen. Blanda ordentligt.
 
 
Ta upp gelatinet ur vattnet och krama ur dom. Blanda ner i grädden. När det är gjort, blanda ner hallonblandningen i grädden. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
 
 
Smält chokladen. I micro eller vattenbad. Häll upp den smälta chokladen i en liten sprits och, och spritsa ut chokladen i ett mönster (kolla bilden så fattar ni) på bakplåtspappersklädd plåt.  Ställ i kyl så den stelnar.
 
 
Garnera pannacottan med lite bär och chokladflarn precis innan servering.
 
Det blev som sagt väldigt gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback